Escola verda

Escola verda

Costa i Llobera

Escola verda

Benvingudes, famílies, a l’espai del web del Costa i Llobera: Escola verda.

Com ja sabeu, l’escola participa des de fa molts anys en el programa “Escoles verdes” on es pretén, entre d’altres, incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre i promoure la participació i la implicació activa de la comunitat en la millora de l’entorn.

Per fer-vos partícips del nostre dia a dia en el projecte, compartirem amb vosaltres les notícies més rellevants.

Entre tots farem un món millor!

Butlletí notícies verdes

Gener 2024

 

esc.verd

Acte cloenda escoles + verdes

Maig 2023

El passat dimecres 31 de maig, els i les alumnes de segon d’ESO representants d’Escola Verda van assistir a l’acte de cloenda d’Escoles + sostenibles de Barcelona.

Van compartir alguns dels projectes que realitzem com a Institut Escola de caràcter ecològic i sostenible com ara unes menjadores per a ocells construïdes amb materials reciclats, uns hotels d’insectes, maquetes que funcionen amb energies renovables, uns forns solars on vam cuinar pizzes… També vam tenir l’oportunitat d’observar els projectes que havien realitzat els altres Instituts, va ser molt enriquidor!

Transformem la mobilitat

Abril 2023

Aquest 18 d’abril ha vingut la Laia Serra, representant de la microxarxa Transformem la Mobilitat.

Abans de la seva visita, aquesta microxarxa va preguntar als nens i nenes de l’escola com es desplacen per arribar al centre escolar des de casa. Així, van fer una recollida de dades i una posterior diagnosi que ens ha vingut a explicar, i hem esbrinat que molta gent ve amb transport privat!

Els i les encarregades d’Escola Verda ens hem posat a pensar maneres per canviar això, i hem fet tota una sèrie de propostes: tenir punts de trobada per anar diverses famílies a peu tots junts, instal·lar carrils bici pels voltants de l’escola, que passin més 130 a les hores d’entrada i sortida de l’escola…

La Laia ha escoltat les nostres propostes i les suggerirà a l’Ajuntament de Barcelona!

Recollida de piles

Març 2023

L’institut escola ha participat aquest curs novament al concurs de recollida de piles, l’Apil·lo!

Des d’Escola Verda hem volgut animar a tots i totes a fer la seva aportació de piles i hem arribat a omplir gairebé dos contenidors!

Qui sap, potser ens toca algun premi! 

Participació en el Pla director del Parc de l’Oreneta

Febrer 2023

Diversos alumnes de Primària i Secundària han participat en el Pla director del Parc de l’Oreneta.

L’equip que dirigeix aquest pla ens ha vingut a veure per escoltar les nostres opinions sobre el Parc de l’Oreneta, així com si el fem servir i de quina manera. També han volgut escoltar les idees que tenim per a millorar-lo. Ha sigut una experiència molt enriquidora on petits i grans han treballat en equip per tal que el parc que tant ens agrada sigui encara millor!

Ecosia

Febrer 2022

Des d’Escola Verda volem fomentar l’ús d’aquest cercador, en aquesta notícia explicarem el perquè:

Ecosia és un cercador com Google, però el que té de diferent és que per cada certa quantitat de cerques, es planta un arbre en tot el món. Dóna la totalitat dels seus beneficis a organitzacions conservacionistes centrades en replantar arbres. 

Va ser estrenada el 7 de desembre del 2009 i la seva seu és a Berlín (Alemanya). Ecosia és utilitzat per més de 15 milions de persones i ja ha plantat  més de 500 espècies natives a 30 països diferents i té més de 60 projectes actius.

Per promoure aquest cercador, els nens i nenes d’Escola Verda hem fet i penjat per tota l’escola uns cartells informatius.

No hi ha galeria seleccionada o la galeria s'ha eliminat.

Notícia dels espigoladors

Novembre 2021

Avui, dia 29 de novembre del 2021, la Núria, una noia que treballa a una empresa social d’espigoladors, ens ha vingut a explicar el malbaratament alimentari.

Primer ens ha parlat sobre els 9 reptes de l’alimentació.

Un dels reptes ens explicava que hauríem de variar el menjar que anem consumint, com per exemple, menjar 3 cops a la setmana carn blanca, un altre dia pasta, però sobretot menjar molta fruita i verdura. El més important, és que no mengem sempre el mateix perquè ens pot arribar a afectar a la salut. Un altre repte era que el menjar ecològic que la gent compra, a més que vingui de llocs propers a on estem situats,  que no estigui processat (a les fàbriques és on més es processen els aliments).

Un altre repte, és que comprem fruites i verdures lletges: ens ha explicat que la gent compra el menjar que estigui més bonic, és a dir que tingui millor forma i color; també en els mercats, súpers etc no acostumen a vendre les verdures o fruites que tinguin una forma estranya. Això fa que les verdures que no estiguin del tot bé, les llencen abans que surtin a la venda perquè saben que aquella verdura o fruita no la compraran. 

Després de l’explicació, hem fet un joc on la Núria ens posava unes preguntes i nosaltres les havíem de contestar amb unes targetes que ens havia donat, i en algunes de les preguntes ens hem adonat de quant malbaratament alimentari estem produint. Per exemple a Catalunya produïm un 33 i els països que produeixen més malbaratament són els Estats Units i el Canadà. Segurament un dels que produeixen menys són els països pobres. 

Opinió personal:
Jo crec que això és un desperdici molt gran perquè hi ha molta gent sense recursos que no pot menjar amb condicions. Crec que les fruites o verdures que tinguin forma o color més estrany seran els aliments més bons i sans perquè no hauran estat processats. Quan la verdura o fruita tingui algun cop o estigui mossegada per algun animal, jo crec que no passa res: una solució és tallar la part que estigui malament  i l’altra part menjar-se-la. També una forma de fer menys malbaratament és aprofitar les pells de les fruites per fer sucs i així d’aquesta manera no importaria comprar fruites o verdures amb un aspecte lleig. A part d’això, m’ha agradat molt el taller i m’ha interessat molt tot el que ha explicat la Núria.

P.T 

Canvi climàtic

Octubre 2021

Els companys i companyes de 2n d’ESO han vingut a explicar-nos les causes i conseqüències del canvi climàtic. Aquí comença el nostre projecte d’aquest curs: quines petites accions podem fer a l’escola per reduir l’impacte del canvi climàtic?