AFA

Associació de Famílies d’Alumnes

AFA

Junta

L’AFA és l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut Escola Costa i Llobera. La nostra funció bàsica és treballar, conjuntament amb la coordinació general i el professorat, en l’educació dels nostres fills i filles.

Els objectius de l’AFA són promoure la participació dels pares i mares en les activitats del centre, vetllar per la qualitat de l’educació a l’escola i planificar activitats i serveis fora de l’horari lectiu.

Les Vocalies de l’AFA s’encarreguen de gestionar els diferents serveis: activitats extraescolars, transport, menjador, tardes de divendres, casal d’estiu, entre d’altres.

L’associació es regeix per la Junta Directiva, la Junta de l’AFA i l’Assemblea General.

Per contactar-hi cal fer-ho al correu afa@costaillobera.cat

Aquesta és la Junta Directiva de l’AFA que va ser escollida a l’Assemblea General celebrada el gener de 2022:

 • null

  Raül Perales
  President

 • null

  Laura Ricart
  Vicepresidenta

 • null

  Abraham de la Fuente
  Tresorer

 • null

  Alvaro Aytés
  Secretari

 • null

  Marcel Prunera
  Vocal

 • null

  Andrea Ulied
  Vocal

 • null

  Emma Riera
  Vocal

 • null

  Ferran Serra
  Vocal

 • null

  Daniel Quer
  Vocal

 • null

  Gisela Juanet
  Vocal

I ens organitzem de la següent manera:

Vocalies

Les vocalies són els grups de treball en què s’organitza l’AFA, si voleu participar d’alguna, no dubteu en contactar!

Serveis

En aquest apartat us informem d’altres serveis que oferim des de l’AFA.

Servei d’acollida:

El servei d’acollida de matins ha estat pensat per aquelles famílies que no pugueu esperar amb els vostres fills/es per entrar a l’escola (a partir de les 8.30h) podeu utilitzar el servei de l’acollida. Està dirigit als cursos de P3 fins a 4t de primària. És recomanable que les entrades siguin entre les 7.45 h/8.15 h., ja que a aquesta hora es tancarà la porta per una millor atenció i recollida de l’espai. (Entrada: tothom per la porta del cel).

INFANTIL

L’acollida es farà al vestíbul d’infantil. Amb 7 taules separades, tantes com a grups n’hi ha. Podran esmorzar i tindrem preparat algun material, diferenciat per a cada taula i que cada dia desinfectarem per tal d’evitar riscos innecessaris. Acompanyant-los estarem 2 persones.

PRIMÀRIA

De 1r a 4t i aquest any com una cosa excepcional, també 5è i 6è, al menjador de grans. També estaran separats per taules, tantes com a grups bombolla n’hi hagi. El material serà igualment diferenciat i desinfectat.

Acompanyant a aquests alumnes més grans hi ha cada dia 2 persones i una de suport els quinze últims minuts, quan acaba de rebre a la porta d’entrada als que arriben, prenent temperatura i administrant gel hidroalcohòlic. A més, dimecres i divendres, com que el volum d’alumnes és més gran, hi ha una altra persona de suport.

Funcionament

Els rebrem i els acompanyarem fent que aquesta estona sigui tranquil·la, creiem que és una bona forma de començar el dia. Si porten alguna cosa de casa, podran esmorzar i per quan acabin o pels que no esmorzin tindrem preparades activitats amb el material adient. 

Agrairem que respecteu aquest horari per una millor atenció dels infants, ja que amb les entrades esglaonades, el ritme d’adaptació i les rutines es trenca contínuament.

Preus

El pagament es tramitarà mitjançant un càrrec bancari, el dia 10 de cada mes, els mesos d’octubre a juliol (10 quotes). El preu estipulat del servei d’acollida de matins és el següent:

 •  – De 5 a 3 dies/setmana 21€/mes
 •  – 2 dies/setmana 14€/mes
 •  – 1 dia/setmana 7€/mes

Pel curs 21/22 us demanem que eviteu fer un ús esporàdic del servei d’acollida, ara bé, en cas de necessitat es podrà fer servir sempre que es comuniqui amb 24 hores d’antelació per correu electrònic a: cristina@costaillobera.cat, indicant el nom, cognoms, la classe a la qual pertany i dia que necessita fer l’acollida. El seu cost serà de 3€/dia.

Les inscripcions al Servei d’acollida s’han de fer a través del programa informàtic de l’AFA: http://ampacostaillobera.ampasoft.net. Fora d’aquest termini podeu escriure un correu electrònic a: cristina@costaillobera.cat

 

Servei d’extraescolars:
Les vocalies són les encarregades d’organitzar i gestionar les activitats extraescolars.

Hem elaborat el Pla d’extraescolars 21-22 amb l’objectiu d’explicar-vos les mesures organitzatives i de seguretat que regiran les activitats d’aquest curs. Òbviament, aquest pla està viu i es modificarà en funció de les recomanacions i normatives que fixin les autoritats.

És important que els que tingueu fills i filles inscrits en alguna extraescolar llegiu amb atenció el document. A part de les mesures de seguretat establertes també us informem dels llocs on es du a terme cada activitat i per quina porta caldrà que recolliu les vostres filles i fills. 

Dos temes importants:

– És imprescindible, per poder participar de les activitats inscrites, que ens trameteu signada l’autorització responsable abans de començar l’activitat a secretaria.afa@costaillobera.cat.

– Per tal que puguem deixar marxar sols les nenes i nens cal que envieu, a cada vocalia, l’autorització signada. Cal enviar-la per correu a cada vocalia, en funció de l’activitat (en el model hi ha els correus)

Documents:

Dossier d’activitats per al curs 2022-2023

Pla d’organització extraescolars

Autorització per marxar sols/es – Extraescolars

 

 

Servei d’Espai Migdia:

L’espai de migdia és un servei de l’AFA que forma part de l’educació integral o educació 360 de l’escola en tant que educació en el temps de lleure. Si voleu saber amb més detall com funciona el servei, visiteu la pàgina de l’Espai Migdia.

 

 

Servei de transports:

El servei de transport escolar oferit a l’escola Costa i Llobera és un servei compartit amb les escoles Tàber, Dolors Monserdà-Santa Pau i Scuola Italiana Barcellona. La gestió del servei està coordinada per una comissió de membres de l’AFA de les quatre escoles i la realitza l’empresa de transports Grand Lord Bus, SL.

Podeu consultar aquí més informació relativa a aquest servei.

 

 

Servei d’Ampasoft:

Programa especial per a les famílies de l’escola

Documentació

2018_06_26_estatuts_aprovats

Codi ètic de l’AFA

Documentació d’adhesió a l’AFA

La resta de documents de l’AFA estan en una zona “restringida” del web. Per accedir-hi cal posar usuari i contrassenya:

Noticies