EdTWomenDays

El passat dijous 16 de maig al matí, es va realitzar el taller dels talents professionals en qualsevol ofici sense etiqueta de gènere, dins del projecte  EdTWomenDays de l’escola del treball. En aquest taller varen participar 98 alumnes (nenes i noies) del nostre institut escola, dels cursos de 5è i 6è de primària i 1r i 2n de l’ESO. L’objectiu del taller era conèixer els talents necessaris per poder realitzar qualsevol ofici independentment del gènere. 

Les professores  Lorena Ripoll Ferri i Roser Poblet Esplugas van venir a conèixer i explicar la seva experiència com a professores de cicles formatius de caràcter tecnològic en l’institut Escola del Treball. Així, la Roser va començar la seva xerrada explicant que en un cicle formatiu en el qual hi ha 28 alumnes, només es troben 2 noies. Totes les alumnes van quedar esglaiades i sense entendre el perquè, fins que la Roser va explicar que parlava del Cicle formatiu de soldadura. Aquí les noies van quedar amb la incògnita i no havien pensat que elles també poden ser soldadores. Per què les nenes/noies no es plantegen ser soldadores, pintores de brotxa gorda o programadores? Tot això ens ho va anar explicant la Roser i la Lorena.  

Seguidament, ens van explicar l’exemple de la Lucia, alumna graduada de soldadura i que actualment combina la seva feina de soldadura amb la realització de tallers a nenes sobre la seva feina. 

En acabar, l’Elsa Giménez Buendía per part de l’empresa KITCO, ens va realitzar un taller sobre els talents professionals en el qual cada alumna podia elegir segons un dibuix quins talents tenia i si es veia reflectida amb aquests. 

Va ser un tastet per començar a encetar l’empoderament de les alumnes a poder elegir o triar qualsevol ofici sense pensar si el poden fer pel seu gènere.