Paella!

2n ESO

Aquest dijous 21 hem anat a fer unes paelles amb tot 2n ESO! I hem de dir que la competició va ser més intensa que un episodi de “MasterChef Júnior”.

L’activitat consistia a fer una paella amb el teu grup per dinar, però, també a fer una competició per veure quina paella era la millor! Sentíem com si el futur de la gastronomia estigués a les nostres mans, o millor dit, a les nostres cassoles.

Vam sortir a les 9:15 del matí i 1 hora després vam arribar a Arenys de Munt, on faríem les paelles. Ens van deixar una estona per esmorzar i jugar una mica. Algú va intentar fer una paella amb cereals i llet, però ràpidament van descobrir que aquella no era la manera de guanyar el cor dels professors.

Vam fer uns grups per fer una activitat per conèixer-nos. Va ser com un speed-dating però amb ingredients de paella.

I per fi va ser l’hora de cuinar les paelles. Vam encendre el foc i tots els grups vam començar. Es van veure algunes tècniques culinàries interessants. Un grup va intentar fer una paella voladora, però va acabar creant un plat més semblant a un ovni que a una paella.

Els professors van provar totes les paelles i mentre pensaven qui guanyaria, nosaltres vam anar menjant. De vegades, la pressió d’un concurs pot fer que et mengis les teves pròpies creacions abans que els jutges ho facin. És una tàctica arriscada, però eficaç.

S’ha d’admetre que totes les paelles eren boníssimes, però va haver-hi un grup que va destacar, el grup del Pep, l’Èlia, l’Allison, el Max, l’Àlex, el Martí, la Gina, el Xavi, el Jan, el Raimon i la Judith! Els seus ingredients secrets van ser l’amor, l’alegria i una mica de màgia. No sé si hi van afegir una mica de polsim màgic, però el resultat va ser una paella tan deliciosa que fins i tot els professors van demanar una segona ronda.

Després d’estar una estona més de temps lliure, ja era hora de tornar. Va ser com el final d’una pel·lícula, quan els herois se separen, però porten amb ells els records d’una gran aventura culinària. I estic segur que cada cop que mengin una paella en el futur, recordaran aquest dia èpic.

En definitiva, és una activitat que hem gaudit moltíssim i esperem que segueixi molts més anys! I qui sap, potser algun dia alguns de vosaltres sereu els famosos xefs que apareixen a la tele i tot començarà amb la vostra victòria en una competició de paella a l’institut. La fama i la glòria us esperen, joves cuiners!